Hrozí nám nejaké nebezpečenstvo od zelených potravín ako je chlorella, mladý jačmeň, spirulina ? Určite nie Čítajte viac...
Úvod » MacaCao Slim
V tejto sekcii nebol nájdený žiaden tovar.
Maca Cao – štyri účinky v jednom prípravku ( chudnutie + detoxikácia + energia + pocit pohody)
Maca a kakao majú k sebe nezvyčajne blízko. Obe rastliny pochádzajú z Južnej Ameriky, kde sú od pradávna zdrojom potravy pôvodných obyvateľov. Už španielsky kolonizátori doniesli tieto dva plody do Európy, kde boli vysoko cenené. Každá z týchto rastlín má svoj špecifický význam.
MACA má účinky, ktoré spočívajú najmä vo zvyšovaní výdrže a energie, podpore imunitného systému, redukcii chronickej únavy a kompletnej podpore endokrinného systému. MACA tiež nazývaná peruánsky ženšen, bola používaná po stáročia pre zvýšenie výkonnosti a podporu plodnosti u mužov aj žien. Koreň rastliny MACA prirodzene energizuje a udržiava optimálnu pohodu (Welness). Vedci v ňom identifikovali štyri alkaloidy, ktoré podporujú endokrinný systém, čím stabilizujú hormonálnu tvorbu nadobličkových endrogénov ( pohlavných hormónov). Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“.
Kakao poznáme hlavne ako základ pre výrobu čokolády. V pravej podstate je to však pozoruhodná potravina. Prírodná RAW šetrne spracované Kakao Criollo je v prvom rade mimoriadne bohaté na antioxidanty. Obsahuje hlavne flavanoidy skupiny známej ako flavanoly (catechíny, epicatechíny procyadininy). Pravé nepražené RAW kakao Criollo obsahuje až 3 x viac antioxidantov ako obyčajné pražené kakao a jeho antioxidačná kapacita je až 96.000 ORAC/100g, (*1) čo je jedna z najvyšších hodnôt spomedzi rastlinných zdrojov. Vyššia dokonca ako Acai Berry. Môžeme preto hovoriť o ( Theobroma Cacao) potrave bohov. Kakao Criollo je najvzácnejšia pôvodná odroda, ktorej sa darí len v oblasti juhoamerických Ánd. Tvorí iba 7-10% svetovej produkcie a je najviac cenené. Ostatné odrody ako Forestero a Trinitario sú komerčné druhy, ktoré ani zďaleka nedosahujú vlastnosti kaka. Kakao obsahuje až 21% komplexných aminokyselín, zdraviu prospešné tuky a látky zvyšujúce metabolizmu, ako:
*1 - USDA Database for the Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) of Selected Foods, Release 2.Prepared by David B. Haytowitz and Seema Bhagwat Nutrient Data Laboratory Beltsville Human Nutrition Research Center (BHNRC). Agricultural Research Service (ARS) U.S. Department of Agriculture (USDA) May 2011
Výhody užívania prípravku MacaCao
2* Y. Gu, et al., "Inhibition of Key Digestive Enzymes by Cocoa Extracts and Procyanidins", Journal of Agricultural and Food Chemistry, April 17, 2011, © American Chemical Society. http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Hershey-Cocoa-polyphenols-show-weight-management-potential
Maca Cao Je vhodný aj pri redukčných diétach, kde potláča pocit hladu a dodáva potrebné látky ( sacharidy, bielkoviny, vlákninu, prírodné minerály).V podobe nápoja, alebo ako prídavok v iných potravinách Vám dodáva energiu na podporu výkonnosti, poskytuje pocit uvoľnenia a relaxáciu po výkone.
Zloženie na jednu dávku 4g: Výťažok zo sušeného mletého koreňa rastliny MACA 10:1 (Lepidium meyenii) 2000 mg, kakaový prášok /Theobroma Cacao) 2000 mg, bez konzervačných látok a iných prísad.
Výživové hodnoty |
100g |
na jednu porciu (4 g) |
% ODD* |
Energia |
366 kcal /1555 kJ |
14,6 kcal / 62,2 kJ |
< 1 |
Bielkoviny |
21 g |
0,83 g |
- |
Sacharidy |
42 g |
1,68 g |
- |
toho cukry |
16 g |
0,4 g |
- |
vláknina |
19 g |
0,68 g |
- |
Tuky |
6,3 g |
0,25 g |
- |
Z toho nasýtené mast. Kys. |
3,5 g |
0,14 g |
- |
Vitamíny: |
|
|
|
Vitamin C** |
140 mg |
5,6 mg |
7,0 |
Minerály: |
|
|
|
Fosfor (Ph)** |
367 mg |
14,7 |
2,0 |
Magnézium Horčík (Mg)** |
250 mg |
10,0 mg |
2,6 |
Mangán (Mn)** |
1,9 |
0,076 mg |
7,6 |
Meď (Cu)** |
1,9 |
0,076 mg |
7,6 |
Sodík (Na)** |
0,03 mg |
1,2 ?g |
- |
Vápnik (Ca)** |
430 mg |
43 mg |
5,2 |
Železo (Fe)** |
12,45 mg |
0,5 mg |
3,5 |
*%ODD odporúčaná denná dávka **Analytické údaje sa vzťahujú k variabilite v produktoch vyrobených z prírodných produktov.
Odporúčané dávkovanie :
2 x denne 1 čajovú lyžičku (4 g) prijať vo forme nápoja, ktorý si pripravíme podobne ako kakao. Nápoj chutí skvele, keď sa pridá do mlieka ( sójové, mandľové, kravské), rastlinno-ovocných nápojov (smoothies), proteínových nápojov, cereálnych kaší a v mnohých iných kombináciách – skutočne reálny kulinársky zážitok.
Dôležité upozornenie: odporúčaná denná dávka by nesmie byť prekročená! Výživový doplnok nie je náhradou vyváženej a pestrej stravy! Uchovávajte mimo dosahu detí! Skladujte v dobre uzavreté v suchom a chladnom prostredí 5-25 ?C, Všetky hodnoty sa vzťahujú k výkyvom v bežnom obsahu potravín. Výživový doplnok nie je vhodný pre deti, ani tehotné a dojčiace ženy.
Schválené rozhodnutím UVZSR : OHVBPKV/7498/2013/Kr
Hrozí nám nejaké nebezpečenstvo od zelených potravín ako je chlorella, mladý jačmeň, spirulina ? Určite nie Čítajte viac...
Serotonín a melatonín - hormóny dobrej nálady, šťastia a pokojného spánku v Mladom jačmeni.Čítajte viac...
Pitný režim, koľko sa má vypiť za deň, keď užívam zelené potraviny... Čítajte viac...
Fykocyanín - modrozelená perla. Asi sa pýtate, čo je Fykocyanín zač a čo vlastne dokáže?... Čítajte viac...
Prečo užívať Chlorellu alebo Spirulina: Zo všeobecného hľadiska možno tvrdiť, že ide o prírodné suroviny, ktoré prispievajú v mnohých oblastiach k podpore ľudského zdravia... Čítajte viac...