Hrozí nám nejaké nebezpečenstvo od zelených potravín ako je chlorella, mladý jačmeň, spirulina ? Určite nie Čítajte viac...
Úvod » NEMASO alternatíva mäsa


V uplynulých rokoch sme sa venovali novým trendom vo výžive. Vývoj sme zamerali na suroviny, ktoré by mohli nahradit vo výžive mäso . Texturovaný koncentrát rastlinných bielkovín zo strukovín, NEMASO je vhodnou alternatívou (analógom) mäsa. Má vynikajúcu výživovú hodnotu (aminokyselinové zloženie podobné mäsu) a tvarom pripomínal mleté, či sekané mäso. Chutovo je neutrálne. Je vhodne na kreovanie potravín s nízkym obsahom mäsa, alebo ako úplná náhrada mäsa v receptoch. Predstavuje výživnú, zdravú a chutnú alternatívu. NEMASO je výborný zdroj bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov pri formulovaní burgerov a iných mäsových výrobkov, kde sa používa mleté, či sekané mäso
Ak chcete vedieť,
								aké široké je využitie, tu je katalóg NEMASO® 
Zloženie: 100% texturovaný rastlinný koncentrát zo strukovín (hrachu a bôbu záhradného)
výživové hodnoty 100 g
Energia 1302 kJ / 309 kcal
Tuky 4,3%
Z toho nasýtené 0,6%
Sacharidy 21,2%
Z toho cukry 1,8%
Vláknina 12,0%
Bielkoviny 55%
Soľ <1%
Produkt, ktorý Vám prinášame, je viac, než sa na prvý pohľad zdá. Nový zdroj zdravých živín a skutočnej energie je priekopníkom pre budúcnosť. Budúcnosť sú práve nutrične hodnotné a enviromentálne udržateľné potraviny. NEMASO je skutočne výživná a efektívna potravina, ktoré jednoducho funguje. Je tu práve pre Vás. Buďte si istý, že vždy keď použijete NEMASO vo Vašich receptoch spravíte malý krok vedúci k zmene v produkcii potravín.K zmene zdravotného nepomeru a k odpovedi na otázky týkajúce sa našej potravy v blízkej budúcnosti . Ak ste to, čo jete, tak aj s pomocou NEMASO sa môžete stať človekom praktizujúcim zdravý a udržateľný životný štýl .
Naša misia pre zdravší čietejší životný štýl
Dnes pod vplyvom
							klimatických zmien prijímajú vyspelé európske krajiny záväzok do roku 2050 dosiahnu
							vuhlíkovú neutralitu. To znamená, že vyprodukujú iba tolkovCO2, ktoré sú schopné
							regenerovat. Vplyv potravinárskej výroby na životné prostredie sa stal v tomto kontexte
							diskutovanou témou. Vzhladom na trvalo udržatelné zdroje výživy a kvalitu životného
							prostredia odborníci upozornujú na fakt, že je potrebné výrazne obmedzit tvorbu skleníkových
							plynov. Ide najmä o CO2 a metán vznikajúcich pri produkcii mäsa. Pri výrobe 1kg
								hovädzieho vzniknú skleníkové plyny ekvivalentné ako pri jazde 95 km osobným
							autom. V súcasnosti až 15 % skleníkových
									plynov pochádza z produkcie mäsa. Navyše ak bude ludstvo ako zdroj
							bielkovín preferovat mäso, je tu problém, že ho nebude vediet v dohladnej dobe produkovat v
							dostatocnom množstve. Dnes sme svedkami klčovania daždových pralesov v Brazílii za účelom
							získania plôch pre chov dobytka. To má takisto vplyv na trvalú udržatelnost. Preto ako
							riešenie tohto problému navrhujú obmedzenie spotreby mäsa a a jeho aspon ciastocné
							nahradenie rastlinnými bielkovinami. Pri výrobe rastlinných
							bielkovín vzniká až 10 x menej skleníkových
									plynov, najmä CO2 ako pri výrobe živocíšnych bielkovín.
Nadmerná
							konzumácia živocíšnych bielkovín vedie aj k civilizačným chorobám (vysoký krvný tlak,
							zvýšený cholesterol, rakovina hrubého creva ), či komplikácie známe ako metabolický syndróm.
							Odborníci na zdravú výživu aj ekológovia odporúcajú to isté. Výrazne obmedzit spotrebu
							živocíšnych bielkovín a najmä mäsa a nahradit ich v mnohých receptoch bielkovinami z
							rastlinných zdrojov. Už to nie je iba sója, ale sú to hlavne strukoviny, ktoré majú lepšie
							výživové, ale aj organoleptické parametre. Navyše strukoviny zlepšujú kvalitu pôdy. Zvyšujú
							obsah dusíka v pôde, cím znižujú potrebu umelých hnojív. Aspoň čiastočné nahradenie
							živocíšnych bielkovín rastlinnými vedie k riešeniu štyroch rastúcich globálnych problémov,
							ako: ludské zdravie, zmena podnebia, obmedzenia prírodných zdrojov a životné podmienky
							chovaných zvierat.




Hrozí nám nejaké nebezpečenstvo od zelených potravín ako je chlorella, mladý jačmeň, spirulina ? Určite nie Čítajte viac...
Serotonín a melatonín - hormóny dobrej nálady, šťastia a pokojného spánku v Mladom jačmeni.Čítajte viac...
Pitný režim, koľko sa má vypiť za deň, keď užívam zelené potraviny... Čítajte viac...
Fykocyanín - modrozelená perla. Asi sa pýtate, čo je Fykocyanín zač a čo vlastne dokáže?... Čítajte viac...
Prečo užívať Chlorellu alebo Spirulina: Zo všeobecného hľadiska možno tvrdiť, že ide o prírodné suroviny, ktoré prispievajú v mnohých oblastiach k podpore ľudského zdravia... Čítajte viac...